Recept Uzená krkovička na cibulce
Jestli Křeček a jeho řezníci něco umí, tak to je uzené maso. A to nepřeháním…
Nedávno jsem začal spolupracovat s hotelem The Julius, tedy s rodinou Meinlů, kteří mají své obchody s delikatesami a uzeninami ve Vídni. A věřte mi, že mě velmi potěšilo, že máme s nemladším z rodiny Meinlů stejný vkus. Poprosil mě, jestli by v jeho hotelu na snídaních nemohly být uzeniny právě od Křečka. On totiž vždy když je v Praze chodí do prodejny v Jindřišské ulici a tam si uzeniny kupuje. Tak takovému přání se nedalo odolat….
Suroviny
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla na smažení Křeček
- 600 g uzené krkovice bez kosti
- hořčice dijonská 2 PL
- 100 ml tmavého piva
- 2 lžičky medu
Na dip
- 1 lžíce křenu
- 100 g zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- Sůl a pepř podle chuti
- Chléb k podávání
Postup
Do pekáčku rozložte cibuli na kolečka, poklaďte ji sádlem a na to rozložte 4 plátky krkovice.
Pekáč vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.
Na dip smíchejte nastrouhaný křen a všechny zbylé přísady a dejte vychladit.
Krkovici podávejte na opečeném chlebu přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka