Recept Texas kotleta na grilu
Tak Texas kotleta od Křečka, to je něco pro opravdové milovníky masa. Jednak ji u Křečka
seženete v chlazeném stavu, což je vždy výhoda a potom, každá jednotlivá kotleta váží 300-
400g. A tak o hladu po konzumaci tohoto kusu masa nemůže být řeč. A když Texas kotleta,
tak pochopitelně i Texas marináda od společnosti Progast.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 Texas kotlety
- 75 ml Texas marinády (1/2 balení)
- Snítka rozmarýnu
Postup
Marinádu si dejte do misky a připravte si štěteček. Na trhu je spousta štětců, které jsou
vhodné do kuchyně. Upřímně ty z hobby marketů nedoporučuji. Stává se, že pouští chlupy a
to masu neprospěje.
Z rozmarýnu otrhejte jednotlivé jehličí a stonek vyhoďte.
Kotlety dejte do mísy, silně potřete marinádou Texas, a každý díl masa posypte pár kousky
rozmarýnu. Maso otočte, a postup zopakujte.
V této fázi maso zakryjte potravinářskou fólií a nechte přes noc marinovat.
Pochopitelně maso můžete dělat v domácích podmínkách na pánvi, ale já doporučuji ho dělat
na venkovním grilu.
Gril si pořádně rozpalte. Lehce gril potřete olejem. Maso položte na rozpálený gril a pečte
maso z obou stran vždy 2-3 minuty.
Následně maso z grilu sundejte a zabalte ho do alobalu. Takto zabalené maso nechte na kraji
grilu ještě 5 minut odpočívat.
Po pěti minutách maso vyjměte, přendejte ho na talíř a je hotovo.
Křečkova Texas kotleta nejlépe chutná s grilovanými brambory a grilovanou zeleninou. Ale
salátem z čerstvé zeleniny a pečivem taky nic nezkazíte.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka