Recept Šunkové rolky s chřestem
Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud na tuto
jednoduchou pochoutku použijete Křečkovu výběrovou šunku, výsledek bude
dokonalý.
Když jsem s Křečkem před mnoha lety začal spolupracovat, tak především uzeniny
byly tím důvodem. Mám rád poctivou práci, konstantní kvalitu a řekněme řemeslnost.
A přesně tyto faktory v Křečkových uzeninách obecně najdete. A ještě jedno plus
Křečkovy uzeniny mají a sice jsou bezlepkové. Žádná mouka, žádná sója, žádné
náhražky. Pouze maso, maso a zase maso. A je mi ctí, že uzeniny od Křečka
odebírám již dobrých 6 let a nikdy jsem neměl důvod měnit. A to doporučuji i vám.
Suroviny
- 100 g sýru typu žervé, např. Lučina
- 10 ks zeleného chřestu
- 10 plátků Výběrové šunky
- 2 cm čerstvého křenu
- 100 g listového těsta
- 1 vejce
- Sůl
- Petrželka na ozdobu
Postup
Zelený chřest si uvařte v osolené vodě. Každý vychladlý chřest obalte plátkem šunky a dejte
stranou. Lučinu smíchejte se solí a nastrouhaným křenem.
Listové těsto si vyválejte, rozkrájejte na 10 čtverců. Na každý čtverec dejte lžíci ochucené
lučiny, na ni položte zabalený chřest a zaviňte.
Tyto rolky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 20 minut na 170 stupňů.
Hotové rolky posypte nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka