Recept Sendvič s uzeným kuřecím masem
Upřímně jsem si uzená kuřecí stehna od Křečka úplně zamiloval. Na rozdíl od jiných jsou opravdu šťavnatá, voňavá, dobře vyuzená, takže se dají jíst i za studena.
Samozřejmě se uzená stehna hodí jen tak ohřátá třeba k bramborové kaši, nebo studená s pečivem jako rychlá večeře. Ale to je nuda. A pokud je jíte tak rádi a často jako já, nezbyde nic jiného, než hledat alternativy. A přesně tou je sendvič s uzeným kuřecím masem.
SUROVINY (4 PORCE)
- 4 uzená kuřecí stehna
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- Tabasco na dochucení, lze nahradit jinou chilli omáčkou
- 200 g sýr s modrou plísní
- 200 g rukoly
- 4 střední bagety
Postup
Z uzených kuřecích stehen odstraňte kůži a maso oberte. Nakrájejte nahrubo a odložte. V pánvi na oleji 30 sekund opékejte na plátky nakrájený česnek. Přidejte kuřecí maso a restujte 2 minuty. Podlijte smetanou, přidejte tabasco podle chuti a vařte asi 2 minuty do zhoustnutí. Odstavte.
Bagetu si rozkrojte a opečte. Je to tak lepší.
Směs navršte na spodní poloviny baget, posypte rozdrobeným sýrem a doplňte rukolou. Přiklopte druhou polovinou bagety a je hotovo.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka