Recept Reuben sendvič
Historek, které provázejí vznik tohoto legendárního sendviče, je nespočet a neomezují se jen na New York. Těžko říci, kdo, kdy a kde tuhle lahůdku vymyslel. Podstatné je jediné – kombinace pastrami, kysaného zelí, sýra a omáčky je sice neobvyklá, ale také úplně neodolatelná! A to ještě v New Yorku nemají Pastrami od Křečka
Suroviny
- 400 g Pastrami - tenké plátky
- 200 g Sýru Cheddar
- 2 lžíce másla máslo 2 PL
- 150 g kysaného zelí
- 8 plátků chleba
- Kyselé okurky na proložen
NA OCHUCENOU MAJNÉZU
- 100 g majonézy
- 1 lžíce kučupu
- 2 lžíce zakysané smetany
- Hrst nadrobno nasekané petrželky
- Pár kapek worcestrové omáčky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
Na ochucenou majonézu promíchejte všechny přísady, dochuťte solí a pepřem.
Z pastrami udělejte na plechu vyloženém pečicím papírem čtyři úhledné hromádky velikosti plátků chleba, rozdělte na ně sýr a dejte krátce zapéct do trouby pod gril (pokud máte flambovací pistoli, můžete ji na roztavení sýra použít). Všechny plátky chleba pomažte máslem a ze všech stran krátce opečte na pánvi (nebo dejte do toustovače a pak teprve namažte). Pak krajíce chleba potřete ochucenou majonézou, na čtyři z nich posaďte pastrami se sýrem a navrch rozdělte zelí. Ještě mezi to naskládejte kyselé okurky. Přiklopte zbylými plátky chleba, rozřízněte napůl, spojte párátkem a podávejte.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka