Recept na buřtguláš
Jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Tenhle recept je náš domácí.
Buřtguláš milujeme. Klidně může být trochu pikantnější. My do něho dáváme česnek a majoránku. Ale úplně nejdůležitější jsou kvalitní buřty. A není tedy pravdou, že Buřtguláš snese vše. A proto jsem si já jako hlavní surovinu vybral Křečkův slovenský točený salám.
Suroviny na 4 porce:
- 500 g Slovenského točeného salámu
- 50 g rostlinného oleje
- 1 velká cibule
- 500 g brambor
- 2 lžíce papriky sladké mleté
- Sůl dle chuti
- Černý mletý pepř
- Špetka kmínu
- Majoránka (drhnutá) dle chuti
Postup:
Na oleji zpěňte jemně nakrájenou cibuli, pak přidejte utřený česnek, na půlkolečka nakrájený Slovenský točený salám, a ještě krátce opékejte. Potom vsypte na kostky cca 1x1 cm nakrájené brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.
Většinou brambory samy guláš zahustí. Pokud ne, klidně ho trošku přihustěte jíškou, nebo moukou rozšlehanou ve studené vodě, a ještě chvíli provařte. Úplně na konec přidejte majoránku, dle chuti osolte a kdo chce, může přidat kousek feferonky.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka