Recept Kuře se zeleným chřestem a estragonem
Výborná a lehká večeře, nebo třeba teď v chřestové sezóně i víkendový oběd, který je velmi
jednoduchý a chutný.
Kuřecí maso je nejvyužívanějším druhem z kategorie drůbeže. Kromě jemné chuti a nízkého
obsahu tuku patří k jeho přednostem všestranné využití v kuchyni a možnost nejrůznějších
kombinací s celou řadou ingrediencí, jako třeba s chřestem.
Já vám něco povím. Možná sežene kuřecí prsa jinde než u Křečka. Určitě se dají koupit i
zmrzlá a někdy i levnější. Ale kvalita není o ceně. Pokud chcete mít kuřecí prsa kvalitní,
čerstvá a především z Českých chovů, tak Křečkův eshop je jasná jasná volba.
Suroviny
- 500 g malých brambor - nejlépe nových se slupkou
- 4 kuřecí prsa, nebo ještě lépe stehenní plátky
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 350 ml kuřecího vývaru
- 1 svazek malý svazek estragonu
- 200 g zeleného chřestu
- 180 g zakysané smetany, nebo crème fraîche
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
Nejprve jděte na www.masokrecek.cz a objednejte si kuřecí prsa chlazená.
Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut
doměkka. Sceďte a udržujte teplé.
Kuře osolte a opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na
něm opékejte kuře a nahrubo nakrájenou cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci
přidejte utřený česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.
Maso s cibulí a česnekem zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému
varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte uvařený zelený chřest a duste ještě 3 minuty
(kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.
Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s
vařenými novými bramborami.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka