Recept Kebaby z mletého masa
Za mých mladých let nebylo mleté maso moc populární. Asi kdysi řezníci do mletého semleli
co se dalo a tak trochu tomu bývalému odporu rozumím. Naštěstí to máme řezníky jako je
Křeček a u něho se mletého rozhodně bát nemusíte..
A pokud mleté maso smícháte s marinádou PROGAST, bude grilování hračka.
Suroviny na 4 porce:
- Mleté maso mix vepřové/hovězí od Křečka 800g
- Marináda česneková 1 čajová lžička
- Marináda bylinková 1 čajová lžička
- 1 červená cibule
- Hrstička čerstvého koriandru
- 8 špejlí
Postup
Koriandr nasekejte najemno, stejně tak červenou cibuli. Maso, cibuli, koriandr a marinády
dejte do mísy, důkladně promíchejte a nechte cca 2 hodiny odpočívat. Zapomeňte na
strouhanku a vajíčka. Maso od Křečka je dobré jen tak.
Následně maso rozdělte na 8 stejných částí a vytvořte z něho válečky, které napíchnete na
špejli.
Rozpalte si gril a potřete ho trochou oleje. Kebaby pečte z každé strany cca 2 minuty. Celkem
tak 10-12 minut. A máte hotovo.
Ke kebabu z mletého se výborně hodí řecké Tzatziky.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka