Min. objednávka 300 Kč. Doprava ZDARMA na vše! Akční ceny platí pro závoz do pátku 6. prosince 2024

Recept Hovězí flank na grilu

hovezi flank

 

Léto budiž pochváleno. Především díky teplému počasí, sezení venku a pochopitelně
grilování.

Ke grilování pochopitelně patří i marinování masa. Velmi oblíbená a přesto velmi složitá
disciplína. I my profesionální kuchaři vedeme spory. Někdo tvrdí maso osolit, jiný nesolit.
Vždyť se maso během pečení potírá další slanou marinádou a potom by bylo přesolené.
Co je však svatosvatá pravda je fakt, že správná marináda povýší dobrou výchozí surovinu na
ještě lepší. Jídlo zjemní, dochutí a zkrátí dobu jeho tepelné úpravy.
Ale buďte v klidu. Marinování jsme vyřešili za vás. Takže teď u Křečka koupíte nejen skvělé
maso, ale i výborné marinády řady PROGAST.

Na grilovaný hovězí flank, to báječné maso z hovězího pupku, což je křehké maso ideální
právě pro přípravu steaků budeme potřebovat:

Na 4 porce:

Postup

Flank potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe 24 hodin marinovat. Výhodou je, že
marinády PROGAST jsou bez glutamanu a jsou zcela přírodní. Navíc obsahují sůl, takže
marinování máte zcela bez práce.
Rozpalte si gril, potřete ho trochou oleje. Na něj položte flank a pečte z každé strany cca 6
minut. Doba pečení se bude lišit od výšky steaku a požadované úpravy. 12 minut je ideální na
úpravu medium při výšce cca 3 cm.
Po 12 minutách steaky sundejte z grilu a nechte je mimo žár takové 2-3 minuty odpočinout.
Flank je vynikající, když ho nakrájíte na tenké plátky.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK