Recept Grilovaná vepřová krkovice
Z jednoho spotřebitelského průzkumu vyplývá, že celých 96 procent populace v České republice grilování už někdy zažilo a z toho 98 procent respondentů potvrdilo, že grilují několikrát do roka. Jinými slovy, grilování u čechů patří k těm nejoblíbenějším letním aktivitám.
Není lepšího masa na gril, než krkovice. Je příjemně prorostlá, přitom libová. Maso z krku je krátké, takže steaky budou jemné a měkké. Pokud použijete maso od Křečka a marinádu PROGAST, budete se ještě dlouho olizovat.
Suroviny na 4 porce:
- Vepřová krkovice 800 g
- Marináda Texas 40 g
- A dobrý gril
Na omáčku:
- 2 PL majonézy
- 2 sardelky (ančovičky)
- 1⁄2 stroužku česneku
- 50 g vlašských ořechů Citronová kůra z 1⁄2 citronu 1 PL pomerančové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
Z krkovice si nakrájejte 4 pěkné plátky a potřete je marinádou Texas ze všech stran. Maso marinujte alespoň 5 hodin.
Výhodou je, že marinády PROGAST jsou bez glutamanu a jsou zcela přírodní. Navíc obsahují sůl, takže marinování máte zcela bez práce.
Rozpalte si gril a potřete ho trochou oleje. Krkovice pečte z každé strany 5-7 minut. Jen pozor aby nebyly vysušené.
Po 10-12 minutách steaky sundejte z grilu a nechte je mimo žár takové 2-3 minuty odpočinout.
K vepřovému se hodí dobré pivo a nakládaná zelenina.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka