Recept Fazolová polévka s klobásou
Není polévka jako polévka. Řeknete si asi ,,no to se předvedl, polévka", ale pozor tato fazolová polévka je jiná. Jednak díky Křečkově paprikové klobáse a potom díky použitým surovinám.
Dovolím si tvrdit, že touto polévkou nepohrdne žádný hladovec, který tvrdí, že polévka není pořádné jídlo.
Suroviny
- Olivový olej 1 PL
- Papriková klobása 200 g
- Cibule červená 1 ks
- 1 stroužek česneku
- 1 l kuřecího vývaru
- Sůl
- Pepř
- Špetka saturejky
- Fazole bílé vařené 2 konzervy
- Fazolky zelené 150 g
NA OZDOBU
- Rajčata cherry
- Balzamikový ocet
Postup:
V hrnci na lžíci olivového oleje dozlatova opékejte 200 g klobásy, na plátky. Ztlumte a přidejte 1 červenou jemně nasekanou cibuli a stroužek česneku, nadrobno. Opékejte další 3 minuty. Zalijte litrem drůbežího vývaru. Osolte, opepřete, přidejte špetku saturejky a přiveďte k varu. Vsypte 2 konzervy bílých fazolí, slitých, 150 g zelených fazolek, pokrájených, a vařte asi 4 minuty doměkka.
Ozdobte třešňovými rajčátky a balzamikem.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka