Recept Burger z mixovaného mletého masa
Díky bohu jsou časy, kdy bylo mleté maso na černé listině, ty tam. Dříve se do mletého dávalo jen to nekvalitní maso a zákazníci si zcela oprávněně toto maso neradi kupovali.
Štěstí, že u Křečka koupíte mleté maso míchané z vepřové plece a hovězího zadního a pochopitelně v prvotřídní kvalitě. A vzhledem k tomu, že tohle mleté na Křečkově e-shopu patří k těm nejprodávanějším, nejsem jediný, kdo si to myslí.
Suroviny
- Mleté maso mix 800 g
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Čedar 4 plátky
- Majonéza 4 ČL
- Kadeřavý salát omytý, natrhaný na větší kousky
- Cibule červená 1 ks
- Okurky nakládané 2 ks
- Kečup 4 ČL
Postup
Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Pánev rozpálíme s trochou oleje. Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Burgery na pánvi opékáme 2 minuty po každé straně. Následně je položíme na plech a pečeme 2-3 minuty. Potom na každý burger dáme plátek sýra. Pečeme další 2–3 minuty, aby se sýr uvolnil. Zároveň se sýrem do trouby přidáme i rozkrojené bulky, aby se opékaly společně s masem. Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurku na plátky a přiklopíme vrchní částí housky potřenou z opečené strany kečupem.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka