Min. objednávka 300 Kč. Doprava ZDARMA na vše! Akční ceny platí pro závoz do pátku 6. prosince 2024

Recept Burger z mixovaného mletého masa

Díky bohu jsou časy, kdy bylo mleté maso na černé listině, ty tam. Dříve se do mletého dávalo jen to nekvalitní maso a zákazníci si zcela oprávněně toto maso neradi kupovali.

Štěstí, že u Křečka koupíte mleté maso míchané z vepřové plece a hovězího zadního a pochopitelně v prvotřídní kvalitě. A vzhledem k tomu, že tohle mleté na Křečkově e-shopu patří k těm nejprodávanějším, nejsem jediný, kdo si to myslí.

 Suroviny

  • Mleté maso mix 800 g
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Čedar 4 plátky
  • Majonéza 4 ČL
  • Kadeřavý salát omytý, natrhaný na větší kousky
  • Cibule červená 1 ks
  • Okurky nakládané 2 ks
  • Kečup 4 ČL

Postup

Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.

Pánev rozpálíme s trochou oleje. Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Burgery na pánvi opékáme 2 minuty po každé straně. Následně je položíme na plech a pečeme 2-3 minuty. Potom na každý burger dáme plátek sýra. Pečeme další 2–3 minuty, aby se sýr uvolnil. Zároveň se sýrem do trouby přidáme i rozkrojené bulky, aby se opékaly společně s masem. Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurku na plátky a přiklopíme vrchní částí housky potřenou z opečené strany kečupem.

Dobrou chuť!

 

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK