Recept Šunkofleky se slaninou od Křečka
Pořád přemýšlím, jaké další recepty a přitom jsem málem zapomněl na jedno z mých neoblíbenějších jídel a sice šunkofleky.
Pravda, dle názvu by se asi měla použít šunka. Ale ruku na srdce. Není anglická slanina od Křečka lepší
než šunka? (Tedy myslím do šunkofleků). ̈
A když k ,,obyčejným,, šunkoflekům přidáte pár vychytávek, jako máslo na dně pekáče, těstoviny
uvařené spolu s uzeným masem a taky ta trocha pepře navrch, tak to nebude mít chybu.
Suroviny
- 500 g široké nudle / fleky
- 50 g anglické slaniny na kostičky
- 2 lžíce másla
- 200 g Křečkova uzená krkovice bez kosti – na kostičky
- 5 vajec
- Sůl a pepř podle chuti
- Okurky nakládané k podávání
Postup
Flíčky a nakrájené uzené maso dejte do vroucí osolené vody a uvařte je podle návodu na obalu těstovin. Ony ty těstoviny do sebe nasají vůni toho uzeného už během vaření.
V pekáči si rozpusťte máslo. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Slaninu lehce opečte na pánvi. S uvolněným tukem ji přelijte do mísy, přidejte flíčky s uzeným masem a prošlehaná, osolená a opepřená vejce.
Směs promíchejte, přesuňte do pekáče a dejte na 15 minut zapékat, aby byly šunkofleky krásně zlaté.
Dobrou chuť!
Šéfkuchař Radek Pálka