3 tipy na rychlé svačiny do školy, do práce nebo na výlet
Škola je zpět a s ní i čas svačin. Ty jsou v případě, že jste celý den na nohách nebo mimo domov, opravdu potřeba. Nemusí to proto být nutně jen školní záležitost. Svačinka se hodí i do kanceláře nebo na víkendový výlet. Ať už jste tedy student, rodič nebo prostě někdo, kdo chce mít své jídlo vždy po ruce, máme pro vás několik tipů, jak rychle a chutně připravit svačinu, na které si pochutnáte a zaženete ten nepříjemný pocit hladu.
Rychlý sendvič s krůtí šunkou
Jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejjednodušších způsobů, jak mít vždy k dispozici lahodnou svačinku, je připravit si sendvič. Protože kdo by odolal klasickému sendviči s kvalitní českou šunkou? Vsadíme se, že nikdo.
Potřebné ingredience:
- 2 krajíce oblíbeného chleba
- 2 plátky krůtí šunky
- List ledového salátu
- 2 plátky rajčete
- Máslo
Postup přípravy:
- Rozpalte pánev a na sucho opečte krajíce chleba do křupava. Následně je opřete o sebe tak, aby vytvořily stříšku a měly možnost vystydnout svisle. Jen tak zůstanou krásně křupavé a nezvlhnou.
- Jakmile bude pečivo vychladlé a příjemně křupavé, namažte oba plátky máslem a na ten jeden začněte klást zbylé ingredience – šunku, sýr, salát, rajče.
- Ingredience překlopte druhým krajícem opečeného chleba a máte hotovo.
- Pro lepší manipulaci můžete sendvič převázat přírodním provázkem nebo ho zabalit do ubrousku.
Tento základní sendvičový recept můžete také upravovat podle své chuti a zásob v lednici. Pokud zrovna nemáte kvalitní šunku, určitě můžete využít i salám a tak podobně.
Čerstvá bagetka s vajíčkem a pršutem
Když už budete mít sendvičů po krk, sáhněte po bagetě. Ta je pro cestování či školní lavice také excelentním pokrmem, jelikož ji můžete naplnit naprosto čímkoliv.
Potřebné ingredience:
- Oblíbená bagetka
- Vařené vejce
- 2 plátky Karé Pršut KK
- List ledového salátu
- Škvarková pomazánka s cibulkou
Postup přípravy:
- Bagetu podélně nařízněte tak, aby jedna dlouhá strana zůstala spojená a její vnitřek vymažte škvarkovou pomazánkou.
- Po celé délce rozmístěte ledový salát, plátky pršutu, sýra a přidejte na kolečka nakrájené vařené vajíčko.
- Bagetu zaklapněte tak, aby z ní nic nevypadlo, ideálně ji zabalte do většího ubrousku a máte hotovo.
Karé pršut je sušený kus z vepřové pečeně obalený ve vlastní směsi koření s nádechem červeného pepře. Jde o kulinářský skvost, který nabízí unikátní chuťový zážitek inspirovaný tradicemi Středomoří. V bagetce si ho budete moci vychutnat v celé své lahodnosti, proto jsme si naprosto jistí, že tu tuto svačinku zamilujete.
Avokádový sendvič s trhaným
Avokádo je fenomén poslední doby. Připravte si ho v kombinaci s trhaným vepřovým masem. Nebudete litovat ani vy, ani vaši školou povinní. Pochutnáte si jednoduše všichni.
Potřebné ingredience:
- 2 plátky toustového chleba
- ½ zralého avokáda
- 2 plátky libovolného sýra
- 1 plátek rajčete
- Sůl, pepř, citronová šťáva
- ½ lžičky následujícího koření: Oregano, tymián, sladká paprika
- Cibule nakrájená na plátky
- Nasekaný česnek
Postup přípravy trhaného masa:
- Vepřovou plec opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem. Následně ji vložte do velkého zipovacího sáčku nebo potravinové fólie. Na povrch vepřové plece naneste připravenou marinádu z bylinek a koření. Důkladně maso natřete ze všech stran. Zavřete sáček nebo fólii a nechte maso marinovat v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Předehřejte troubu na 160°C. Plátky cibule a česneku vložte na dno pečicího hrnce a navrch položte marinovanou vepřovou plec.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 3-4 hodiny, dokud maso není měkké a dobře propečené.
- Po upečení nechte maso chvíli odpočinout. Poté pomocí dvou vidliček roztrhejte maso na kousky. To, jak jemně nebo hrubě maso trháte, je zcela na vaší chuti.
Postup pro přípravu sendviče:
- Opečte toasty do křupava a nechte je ve svislé poloze vychladnout. Tak zůstanou krásně křupavé a nezvlhnou.
- Rozmačkejte avokádo vidličkou a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Na studený křupavý toast položte plátek sýra, avokádovou směs, rajče a hrst trhaného masa. Pokračujte opět sýrem a překryjte druhým plátkem toastu.
- Hotový sendvič propíchněte zkrácenou špejlí, aby se vám lépe jedl.
Trhané maso je sice trochu pracnější, ale rozhodně to stojí za to. Při té příležitosti můžete vepřové plece připravit o něco více a udělat si tak skvělý základ třeba na večeři.
Jak docílit těch nejlepších pokrmů?
Dejte si záležet na kvalitě potravin. Ty nejlepší restaurace také nechodí nakupovat ingredience do řadových supermarketů. Pokud chcete vařit na vysoké úrovni i u vás doma, rozhodně se zaměřte na kvalitu a původ masa. To nejlepší najdete u nás n e-shopu. A my vám ho navíc i zdarma dovezeme.